Мультіфазна комп’ютерна томографія:діагностика злоякісних пухлин підшлункової залози

Автор(и)

  • L. R. Zabudska Національний інститут раку МОЗ України; Олександрівський діагностичний центр МОЗ України

Анотація

Мета – продемонструвати інформативність мультіфазної КТ діагностики в оцінці поширеності злоякісних пухлин підшлункової залози (ПЗ).

Матеріал і методи дослідження. На рентгенівському комп’ютерному томографі «Activion 16» обстежено 92 пацієнта віком від 47 до 65 років. Для уточнення характеру змін ПЗ і поширеності пухлинного процесу використовувалася методика трифазного сканування з внутрішньовенним введенням рентгеноконтрастного з’єднання.

Висновки. Можливість визначення прямої ознаки раку ПЗ, а саме гіподенсного вогнища, найбільша в артеріопаренхіматозну фазу (73 %), і менше в портальну фазу (55 %), тоді як при нативному дослідженні вона найнижча (12 %). Порівняння відстроченої фази і нативного дослідження показало, що поліпшення візуалізації в відстрочену фазу контрастного підсилення ненабагато перевищує результати безконтрастного дослідження, так як в відстрочену фазу чітко побачити пряма ознака раку можливо тільки в 30% спостережень.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-04-14

Як цитувати

Zabudska, L. R. (2018). Мультіфазна комп’ютерна томографія:діагностика злоякісних пухлин підшлункової залози. Radiation Diagnostics, Radiation Therapy, (1), 36–44. вилучено із https://rdrt.com.ua/index.php/journal/article/view/73

Номер

Розділ

Оригінальні дослідження