Комплексна променева діагностика хронічних дифузних захворювань печінки у дітей та підлітків

Автор(и)

  • E. V. Polischuk ДУ «Інститут ядерної медицини та променевої діагностики НАМН України»

Анотація

Робота присвячена підвищенню ефективності ранньої та диференціальної діагностики хронічних дифузних захворювань печінки у дітей та підлітків із залученням сучасних променевих методів дослідження: дистанційної ультразвукової пальпації, МДКТ-ангіографії та МДКТ-перфузіографії. З метою визначення можливостей комплексної діагностики 68 дітям та підліткам, хворим на хронічні дифузні захворювання печінки, та 23 пацієнтам спільномірної вікової групи, які склали групу диференціальної діагностики було проведено УЗД печінки з дистанційною УЗ-пальпацією та МДКТ з МДКТ-перфузіографією печінки.

Вперше визначені середні кількісні показники еластографії з використанням зсувної хвилі та МДКТ-перфузіографії не зміненої паренхіми печінки у дітей та підлітків, а також у дітей з ДХЗП на різній стадії розвитку фіброзу. За результатами проведеного дослідження визначені початкові критерії переходу хронічного гепатиту у цироз печінки.

Визначено показники ефективності методів ДУЗП та МДКТ- перфузіографії. Доведено, що комплексне застосування еластографії та МДКТ перфузіографії підвищує точність діагностики ДХЗП до 95,6%, чутливість до 96% та специфічність до 95,3%.

При портальній гіпертензії МДКТ-ангіографія зменшує необхідність інвазивних методів дослідження на 84,2%.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографія автора

E. V. Polischuk, ДУ «Інститут ядерної медицини та променевої діагностики НАМН України»

кандидат медичних наук

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-04-09

Як цитувати

Polischuk, E. V. (2018). Комплексна променева діагностика хронічних дифузних захворювань печінки у дітей та підлітків. Radiation Diagnostics, Radiation Therapy, (1-2), 32–41. вилучено із https://rdrt.com.ua/index.php/journal/article/view/57

Номер

Розділ

Оригінальні дослідження