Алгоритм діагностичнолікувальної тактики при ендопротезуванні кульшових та колінних суглобів на основі параметрів остеосцинтиграфії

Автор(и)

  • P. O. Korol Національний медичний університет імені О.О. Богомольця

Ключові слова:

остеосцинтиграфія, ендопротезування, кульшові та колінні суглоби

Анотація

Мета – на основі кількісних параметрів остеосцинтиграфії (ОСГ) розробити алгоритм діагностично-лікувальної тактики при ендопротезуванні хворих з ураженням кульшових і колінних суглобів різного генезу.

Матеріал та методи. ОСГ проводили на однодетекторній сцинтиляційній томографічній гама-камері «Тамара» 301-Т в статичному режимі після внутрішньовенного введення 99mTc-MDP активністю 550-770 МБк.

Результати. Встановлено позитивну вірогідну кореляцію між значеннями параметрів ОСГ до ендопротезування та кількістю постопераційних імплант-асоційованих ускладнень.

Висновки. Алгоритм діагностично-лікувальної тактики при ендопротезуванні хворих з ураженням кульшових і колінних суглобів на основі кількісних показників ОСГ дозволить істотньо знизити кількість післяопераційних ускладнень при ендопротезуванні хворих з ураженням кульшових та колінних суглобів різного генезу, а також зменщити відсоток хворих, яким показано ревізійне ендопротезування та скоротити реабілітаційний період після ендопротезування.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографія автора

P. O. Korol, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця

доктор медичних наук, завідуючий відділенням радіонуклідної діагностики

асистент кафедри радіології та радіаційної медицини, Національний медичний університет імені о.о. Богомольця

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-04-09

Як цитувати

Korol, P. O. (2018). Алгоритм діагностичнолікувальної тактики при ендопротезуванні кульшових та колінних суглобів на основі параметрів остеосцинтиграфії. Radiation Diagnostics, Radiation Therapy, (1), 11–15. вилучено із https://rdrt.com.ua/index.php/journal/article/view/49

Номер

Розділ

Оригінальні дослідження

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають